Varför anses Handelshögskolan i Stockholm vara så bra?


profilbild
Jonas_M

Notera att jag inte har pluggat på Handels.  Nedanstående är baserat på bekanta som har, i vissa fall samtidigt som de pluggat till civilingenjör på KTH.

Handelshögskolan i Stockholm har inte ett högt anseende på grund av att utbildningen är mycket bättre än motsvarande ekonomiutbildning på till exempel Uppsala eller Lunds universitet. De som till exempel har läst på KTH samtidigt som de skaffat en ekonomiutbildning på Handels menar ofta att skolorna har motsvarande kvalitet, men att KTH har varit mycket mer krävande.

De personer jag träffat i yrkeslivet med examen från Handels har inte alltid bättre karriärer än de från andra universitet och det finns många ekonomer från Lund, Uppsala och Stockholms universitet som är minst lika eller mer kompetenta.

Det som skiljer är troligtvis personerna som läser på de olika utbildningarna. För att komma in på Handelshögskolan behöver du vara väldigt målmedveten. Du behöver även ha varit det redan från gymnasiet. Många Handelsstudenter har troligtvis skrivit högskoleprovet flera gånger för att få högsta betyg. Det är heller inte ovanligt att man behöver söka flera år för att komma in.

Efter Handels har du även ett nätverk som består av lika målmedvetna personer vilket öppnar nya och bättre möjligheter. Därtill är det absolut möjligt att en utbildning med det bättre rykte blir självuppfyllande.

Har du ett bättre svar på den här frågan? Bli medlem eller logga in för att ge ditt svar!